Vackert glas är det många av oss som är förtjusta i! Men hur bevarar man bäst sin karaff? Ja den frågan tänkte jag besvara i dagens blogg. Just nu har jag fullt upp med att slutföra artikeln om halsband som kommer publiceras i Scandinavian Retro så småningom. Som ni kanske anar så är det vissa epoker som inspirerar mer än andra i det arbetet! Ni som följer bloggen kan därför se fram emot ett blogginlägg om smycken från 40-talet när jag lämnat in artikeln. Vackra karaffer inspirerar också! När jag stöter på en karaff från det tidiga 1900-talet så går jag igång lite extra!
Hur ska du då bevara din karaff? Vad många slarvat med är att skölja ur sina karaffer ordentligt direkt efter användningen. Och den ädla drycken har då torkat in. Vattnet i resterna av drycken dunstar helt enkelt. Tråkigt nog blir det då kvar envisa salter som biter sig fast i glaset. När man sköljt rengjort karaffen låter man den torka upp och ner. Man sätter inte på korken förrän karaffen torkat ordentligt för då bildas det imma på insidan som i förlängningen leder till avlagringar. På bilden ser ni ett gäng läckra karaffer från olika tider. De i förgrunden är i art deco stil men längst bak ser ni en karaff från 1800-talet. Även annat vackert glas brukar locka mig. Så det har samlats en del "glasgodis" här nu som jag lägger ut i butiken. Får se om de gör samma succé hos kunderna som de gör hos mig själv. :) Du som är intresserad av äldre glas hittar butiksutbudet i knappen nedan. Välkommen!
Comments